Gratulálhatunk?

Nagy fogyáson van túl vagy gyönyörű babáját tartja a kezében. Mindettő fantasztikus!

Már csak az a lógó has jelent problémát?hasplasztika foto

Hasplasztika

A hasplasztika az egyik leggyakrabban végzett műtéti típus, mivel tartós és rendkívül látványos az eredménye.

Az életkor előrehaladtával, szülést, vagy nagyfokú fogyást követően gyakran alakul ki a has területén a bőr-és zsír különböző mértékű, nehezen csökkenthető túltengése. A bőr veszít a feszességéből, redők, sőt akár kötényszerűen lógó felesleg is képződhet. A hasplasztika műtét visszaállítja a hasfal bőrének feszességét a lógó bőrfelesleg és ezzel együtt a bőr alatti zsír eltávolításával. Ha nem sikerült diétával, tornával tovább csökkenteni a hasi zsírfelesleget, eltűntetni a kialakult kötényhasat, akkor ez a műtét segíthet. A műtét után ismét lapossá válik a has, karcsúbb lesz a derék, valamint megfelelő technikával a hasfali izomzatot is feszesebbé tehetjük. A bőrmetszést rejtetten, a bikini vonalban vezetjük, a köldököt megőrizzük.

Fokozatainak megfelelően különböző kezelési lehetőségek állnak rendelkezésünkre:

- az egészen kisfokúnál zsírszívás és mini hasplasztika
- nagyobb felesleg esetén a köldök áthelyezésére is szükség van. A hasfalat megerősítjük, mely által karcsúbbá válik és a sérv kialakulásának is csökken az esélye.
A műtétet altatásban végezzük, így teljesen fájdalmatlan.
Érzéstelenítés módja: altatás
Műtét időtartama: 1-3 óra, műtendő terület méretétől függően
Várható benntartózkodás: 1 nap
Hagyományos életmód folytatása: 3 hétig fizikai kímélet szükséges
Teljes gyógyulási idő: 2-3 hónap

A hasplasztika műtét menete


 1. Személyes konzultáció a plasztikai sebésszel, Dr. Doleviczényi Zoltánnal, lehetőségek megbeszélése és a várható eredmény konzultálása. A műtét előtti és utáni teendőket, átmeneti életmódbeli változtatásokat is átbeszéljük.

 2. A műtét előtt kivizsgálás (laborvizsgálatok, EKG, mellkasröntgen) szükséges. Konzultáció altatóorvossal. Amennyiben korábban volt plasztikai műtétje, kérjük, hozza magával a műtétre vonatkozó zárójelentéseket, illetve, ha betegség miatt jelenleg is kezelés alatt áll, hozza magával a dokumentációkat. A plasztikai sebész ezek alapján tudja megállapítani, hogy milyen további vizsgálatokra van még szükség.

 3. A vizsgálatot követően részletesen megbeszéljük, hogy hogyan, milyen technikával lehet elérni az Ön számára legkedvezőbb eredményt, választhat a lehetőségek közül, majd együtt hozzuk meg a döntést.

 4. A plasztikai műtétet altatásban végezzük, amely körülbelül 1-3 órát vesz igénybe, és általában másnap engedjük el a pácienst.

 5. A műtéti metszés rejtett helyen történik, egy hosszú ívelt vonal formájában az alhas területén, lehetőleg a bikini vonalában, figyelembe véve páciensünk alsóneműjének fazonját, szabását. A bőrt és az alatta levő zsírt felemeljük, és a fölösleget kivágva a feszes hasfali bőrt visszavarrjuk. A köldököt körbemetszve a régi helyére illesztjük vissza. A hasplasztika műtétével a terhességi, fogyási csíkok, a striák egy része, jó esetben akár az egész elváltozás is megszűntethető.

 6. Plasztikai műtét után általában 1 éjszakát kell az operáló intézetben töltenie a páciensnek, további 4-6 hétig pedig célszerű egy speciális haskötőt is hordania.

 7. A végeredmény azonnal látható, de a végleges forma csak hónapokkal a műtét után alakul ki, amely utáni heg a kétrészes fürdőruhából éppúgy nem látszik ki, mint a bikiniből. Arra azonban feltétlenül ügyelni kell, hogy a plasztikai sebészeti műtéttől számított fél évig ne érje se napfény se szolárium fénye a heget, mert a metszés helyének napoztatása a heg deformálódásával járhat.Milyen vizsgálatokra van szükség a hasplasztika műtét előttA hasplaszika műtét előtt minden esetben szükséges néhány orvosi vizsgálat elvégzése. A beavatkozást megelőző vizsgálatok magában foglalnak egy laborvizsgálatot, EKG-t, mellkasröntgent és egy tüdőszűrést.

Laborvizsgálat
EKG
Mellkasröntgen
Tüdőszűrés

További viszgálatok szükségesek, ha

Részt vett már korábban plasztikai sebészeti beavatkozáson
Valamilyen betegségben szenved
Rendszeresen szed valamilyen gyógyszertGyógyulás a műtét után


 1. A műtétet követően 3-5 hétig rugalmas haskötő viselése javasolt és kímélő életmód minimum.

 2. 3-4 napig otthoni - kímélő pihenés javasolt A hasplasztika műtéten átesett páciensek számára a beavatkozást követően pár nap (3-5) otthoni pihenés indokolt

 3. Varratszedés 2 hét múlva

 4. A műtét után 24-48 órával a páciens otthonában a fedőkötést eltávolíthatja, ezt a kezelőorvos minden esetben elmondja.

 5. A műtét előtt és után véralvadást gátló injekciót kell kapni.

 6. A operált terület duzzadttá válhat, elszíneződhet, mely pár nap alatt magától felszívódik. Amennyiben a műtéti területen duzzanat, fájdalom, láz jelentkezik, vagy egyéb panasz esetén, haladéktalanul keressen bennünket.

 7. A gyógyulás időtartamát, sportolás elkezdését, a haskötő viselését, műtést terület vízzel való érintkezését minden esetben a kezelőorvos határozza meg.

 8. A műtéti területet 4 napig nem érheti víz, az ötödik naptól kezdve lehet zuhanyozni. A műtéti terület áztatása, 5 percnél tovább vízben tartása pedig minimum egy hónapig tilos.

 9. A további szükséges (ingyenes) kontrollvizsgálatok időpontjait a konzultáción egyeztetjük.